Известен водещ в БНТ къса с телевизията, ето къде ще работи

Известен водещ в БНТ къса с телевизията, ето къде ще работи

БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ – Спас Кьосев.

„На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, разкри Спас Кьосев.

От осемнадесет години, Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, седемнадесет от които – в Българската национална телевизия. Зрителите на БНТ го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването „БНТ такси“. Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини. Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели  две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на BBC и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.). През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организран от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

„Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех.“, споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ./Marica.bg