Звезди от сцената идват в Перник, протягат ръка на Стиви

Звезди от сцената идват в Перник, протягат ръка на Стиви

Известни имена от сцената за пореден път се обединяват в благородна кауза – този път за събиране на средства на лечението на Стивън от Перник, който е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му – около 200 000 евро.

Пернишката зала „Борис Гюдеров“ ще отвори врати на 18 февруари, петък от 19 часа. Ива Давидова, Борис Дали, Гъмзата, Алекс П., Мария Магдалена Йорданова, Люси, Андреас, Алисия прегръщат идеята и призовават феновете си да се включат в каузата.

Събитието ще бъде успешно и благодарение на активното участие на Иво Ангелов, Георги Миланов, Иван Горанов, Владислав Стоянов.

Припомняме, че 14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, успя да дойде и да почувства позитивната енергия по време на благотворителен футболен турнир в София. А на терена го изведе лично Димитър Бербатов… Футболът за пореден път показа, че е феномен, който може да обединява. А българите – че са хора с огромни сърца, винаги готови да помагат.

Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на „Левски“. Силата на футбола предизвика бързо изключителна вълна на съпричастност. Да помагат се втурнаха и момчета от школите на „Левски“ и ЦСКА – кой предлагаше екипировката си на търг, кой търсеше да дари каквото може или да популяризира. Обединиха се и футболните клубове. Включиха се десетки отбори.

Наред с различните инициативи бе организиран и благотворителен футболен турнир за Стиви на терените на 57 СУ „Св. Наум Охридски“. Включиха се отборите до 14 г. на ЦСКА, „Левски“, „Национал“, Академия „Септември“, ДИТ, „Левски-Раковски“, „Метал“ (Перник), „Арес“ (София), „Левски Спартак“, „Струмска слава“.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България поздрави всички футболни таланти: „На терена може да сте съперници, но извън терена, уважението и обединението, което показвате, е похвално“, каза им Бербатов.

„Благодаря на всички за това, което правите за мен“, каза с треперещ глас Стиви.

За каузата се обединиха и много журналисти. И някак съвсем естествено с Димитър Бербатов си говориха само по една тема – най-важната – Стиви.

„Човешко е да се помага. Сега е такъв момент, в който да се стори това. Изненадан съм положително колко момчета са се организирали и се опитват да привлекат вниманието, за да се помогне с каквото може за спасяването на човешкия живот“, каза Бербатов.

Попитан какво е казал на Стиви, първият българин, шампион и голмайстор на Англия, отвърна: „Хората си мислят, че е лесно да кажеш нещо в такива моменти. Докато пътувах насам мислех какво да кажа на момчето. Казах му да е силен за себе си, за баща му, за цялото семейство. Това е тежка ситуация. Бях кратък и обран. Надявам се да помогнем и всичко да завърши благополучно“.

Бербатов отчете, че спортният дух помага и в такива моменти. „Стиви не е сам, има подкрепата на всички тези момчета и школи“, завърши Бербатов.

Бербатов стисна ръката на 14-годишния футболист и му вдъхна още кураж и вяра. А когато Стиви спечели този мач, ще се видят пак на терена. Този път с топка.

Припомняме, че 10 619 лв. в помощ на Стиви събраха и родители, треньори и деца от детско-юношеската школа на „Миньор-Перник“. Средствата са набавени от провел се благотворителентурнир в помощ на 14-годишния талантлив футболист. „Нека и на първия домакински мач на Миньор Перник- на 19.02 с отбора на Янтра Габрово, да се обединим и да помогнем на едно прекрасно пернишко дете да оздравее“, призовават от ДЮШ Миньор.

Напомняме и сметката за събиране на средства за Стиви:

 Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титулят на сметка: Стивън Валериев Бориславов