Невероятно, но факт! Продадоха апартамент в София за 3 милиона лева

Невероятно, но факт! Продадоха апартамент в София за 3 милиона лева

Апартамент в София с площ 214 кв. м бе продаден на публичен търг срещу почти 3 млн. лв., съобщи пред „Фокус“ Мариян Петков, частен съдебен изпълнител.

Жилището е в района на Докторската градина в центъра на града, на кръстовището на улиците „Шипка“ и „Сан Стефано“.

Над 20 души са се явили на търга за апартамента, който се намира на втория етаж на сградата. Началната цена, от която започна наддаването беше в размер на 890 480 лв.

Още при отваряне на писмените наддавателни предложения беше достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване според ГПК, казва Петков.

Последвало е устно наддаване и след нови деветнадесет наддавателни предложения, всяко в размер на една десета от началната цена, имотът е спечелен за сумата от 2 849 536 лв. Или по €6 808 за квадратен метър.

„Постигането на такава цена не е изненада за този район – в Докторската градина рядко излизат за продажба каквито и да било имоти и на практика няма как да се направи сравнение с пазарните цени“, коментира още той.

Според съдебния изпълнител Мариян Петков гражданите и фирмите имат голямо доверие в процедурата за продажба на имот на публичен търг и участват с интерес и все по-често, при правилно определена начална цена, се стига до сериозни наддавания, което е и основната цел на публичната продажба по ГПК – да се постигне максимална цена в интерес на страните по делото.