Бюрото по труда в Перник търси медици, камериерки, електрозаварчици,…

Бюрото по труда в Перник търси медици, камериерки, електрозаварчици,…

Трета поредна седмица, тази година, предлаганите свободни работни места на трудовата борса в Перник се увеличават. През изминалата седмица те нараснаха внушително- със 100 и достигнаха 419. За съжаление,  предлаганите  свободни места при безработните с висше образование намаляха с 6 и станаха 109.

 Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 22 лекари, 56 медицински сестри, 13 медицински лаборанти, 10 акушерки и 26 електрозаварчици за Перник и София, 10 оператори на селскостопански машини, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия. През изминалата седмица се появиха оферти за работа на 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 техници по поддръжка на сгради 40 камериерки.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шивачки, фелдшери, продавач-консултанти, водачи на мотокар, чистач-хигиенист, зидари, кофражисти, мияч на съдове, салонни управители, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, работник товаро-разтоварна дейност, оператори на робот, шлайфисти, болногледач, сервитьори, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, работници спомагателни дейности, управители на хранителни магазини, стругар, работници за сглобяване на детайли, детегледачка, санитари, учител по български език и литература, крояч, машинни оператори бутилиране, стругар-фрезист, таксиметрови шофьори, работници за формоване на хранителни продукти, готвач,  шофьори на цистерни, бояджии на сгради, промишлен дизайнер, оператор на пътно-строителни машини, инженер-конструктор, консултант по продажби, касиер, готвачи/пицари/, бармани, общи работници,, сервитьори, машинни оператори в пералня, помощник-готвачи, готвачи топла и студена кухня.

Въпреки че сме в зимния сезон, добрата новина е, че повече от месец се увеличават свободните работни места, предлагани от Бюрото по труда в Перник. Някои от предлаганите свободни места са за работа в София. Появиха се и предложения за работа в туристическия сектор по Черноморието. Въпреки че все още няма раздвижване в строителството, вече се търсят квалифицирани работници за този сектор.

 Сред най- търсените кадри в момента са: медицински сестри, лекари, камериерки, работници в строителството, монтажници на електрооборудване, машинисти на еднокофов багер, акушерки, медицински лаборанти, електрозаварчици и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 310 свободни места и 109 за безработни висшисти.