БДЖ ще привлича пътници с хигиена, бърз интернет и чаша вино

БДЖ ще привлича пътници с хигиена, бърз интернет и чаша вино

БДЖ ще привлича повече пътници да използват влака като транспорт с добра хигиена, вино и интернет във вагоните. Това обеща министърът на транспорта Николай Събев по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия.

Според него, пътниците могат да бъдат привлечени с „Хигиена, хигиена, хигиена.“ Другото важно нещо, което ще направи влаковете по-привлекателни: увеличаване на скоростта, интернет и както каза Събев „с чаша вино във вагон ресторанта“ пътниците няма да усещат кога ще стигнат до Бургас.

Транспортният министър очаква нови вагони и мотриси. Той се обяви за работеща транспортна система и подчерта, че жп транспортът е приоритет за правителството.

Според министър Събев, пощенската услуга няма общо с транспорта. Тази позиция е изразил той  пред ресорната комисия. Събев настоявал пощите да излязат от транспортното ведомство, за да не е в конфликт на интереси и да не се сложи петно върху отбора на промяната, както се изрази той.

Транспортният министър е на мнение пощите да преминат към вицепремиера Калина Константинова, която според министъра имала висока икономическа култура. Правителството на Кирил Петков работи като един отбор, подчерта Николай Събев и увери, че експертизата на всеки ще бъде използван.