66 ковид болни се лекуват в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник, сред тях няма заразени деца

66 ковид болни се лекуват в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник, сред тях няма заразени деца

66 заразени с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ“Р. Ангелова“ -Перник. В Интензивното отделение се лекуват 8 болни с усложнения от коронавирус. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„Към момента имаме над 40 свободни легла, предназначени за лечение на ковид болни. Ако, не дай Бог се наложи, можем да осигурим и още, но дано не се налага. Добрата новина е, че за сега нямаме деца с коронавирус в Детско отделение, което означава, че личните лекари се справят успешно както с лечението на коронавируса, така и с грипа. През последното денонощие двама пациенти загубиха битката с коронавируса. Радващото е, че сравнително малко болни медици имаме, което не се отразява негативно на лечението на болните, настанени в нашата болница. Радващото е, че правителството е взело решение да ни подпомогне в плащането на сметките за тока, което ще ни облекчи финансово. Ние за сега се оправяме някак си със сметките, но с тази помощ ще успеем да се справим по-добре. За сега успяваме да се справим с разплащанията, но ако продължат да идват такива сметки, без тази помощ щеше да ни бъде много трудно“, поясни д-р Митов.

На въпроса- има ли болницата необходимите медикаменти и консумативи, д-р Митов увери, че разполагат с необходимите лекарства, консумативи, лични предпазни средства и дезинфектанти.