Общински съветник от ГЕРБ в Перник постави въпроса дали Общината изпитва проблем при плащането на тока

Общински съветник от ГЕРБ в Перник постави въпроса дали Общината изпитва проблем при плащането на тока

Община Перник изпитва ли в момента затруднение със заплащането на ел. енергията и ако има какви стъпки предвижда, за да бъде разрешен този проблем. Това питане отправи към кметския екип председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев по време на провелата се тази седмица сесия на Общинския съвет. Той настоява на следващото заседание да бъде запознат Общинският съвет, респективно и гражданите на Перник, със ситуацията и оптимизацията на разходите.

Въпросът му е провокиран от сутрешните блокове на националните телевизии, които постоянно излъчват репортажи за непосилните сметки на много общини.

 „Като започнем от Бургас и стигнем до райони в столицата, се вижда как местната управа изпитва големи затруднения при заплащането на сметките за електроенергия“, посочи Захариев.

Захариев  иска да знае дали в Перник ще се наложи режим на уличното осветление и ще бъде ли спряно осветлението в подлезите.

Той допълни, че за първи път от 20 и повече години новата година започва без приет бюджет, което допълнително затруднява общините и кметовете.