Обществени поръчки за ремонт на три обекта в Перник

Обществени поръчки за ремонт на три обекта в Перник

Три обществени поръчки на обща стойност, надхвърляща 860 000 лева обяви общината в Перник. Те са свързани с необходими ремонти на важни сгради в областния център.

С 250 000 лева ще се ремонтира покривът на Регионалния историческия музей. Общината ще набира до 16 февруари оферти за дейността. От общината информират, че покривът е многоскатен на няколко нива с дървена покривна конструкция. Част от него е плоска, покрит с хидроизолационна мембрана и ламаринени обшивки. В лошо състояние е дървената конструкция, която е значително компроментирана. Деформирана е и обшивката от дъски. Изчисленията показват, че ще може да се ползват 50% от наличните керемиди, които ще се върната по местата си след ремонта. Ще се подменят и ламаринените обшивки, които са ръждясали, част от улуците и водосточните тръби.

Другата част от ремонта включва дейности за отвеждане на подпочвените и повърхностни води в битовата канализация.

205 хиляди лева ще бъдат използвани за ремонт на класни стаи, коридори и обслужващи помещения в ГПЧЕ „Симеон Радев“. Ще се подмени и осветлението с лед лампи.

Най-много пари над 400 хиляди лева са предвидени заремонт на спортната база в село Дивотино, която пострада тежко при земетресението през 2012 година.