Новият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност днес

Новият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност днес

Кирил Стоев е новия областен управител на Перник. Той встъпи днес официално в длъжност. Предшественикът му- д-р Симеон Василев, го представи пред местните и регионални медии в Перник и му връчи заповедта за назначаването му от Министерски съвет.

Кирил Стоев увери медиите, че познава проблемите на общините в областта и ще положи усилия да помогне за тяхното разрешаване. „Ще се радвам, след като напусна кабинета на областния управител,  да оставя сред себе си по-добра община и област“, заяви Стоев. На въпроса- кои ще бъдат приоритетите в работата му, той изброи: привличане на нови инвеститори в региона, чистотата на въздуха, подобряването на водоснабдяването в някои общини. Новият областен управител подчерта, че приоритет в работата му ще бъде укрепването на Синдикалния дом в центъра на Перник, чиято сграда е с конструктивни нарушения от земетресението през 2012 г. и досега все още не са предприети мерки, за да бъде ремонтирана.

Кирил Стоев е от Радомир. Завършил е местния Техникум по електротехника, а след това УНСС. Той идва от средите на бизнеса. Досега е работил в софтуерна компания. Участвал е в много благотворителни кампании, в това число е дарявал средства за  черквата „Свети Димитър“ и новостроящия се храм „Успение Богородично“ в Радомир, Стоев е запален пчелар, риболовец, ловец и доскорошен танцьор в радомирския състав „Етнофолк“. Баща е на три деца.

На въпроса- знае ли се кой ще бъде другия заместник-областен управител и ще има ли кадрови промени в екипа на областната администрация, Кирил Стоев поясни, че все още не се е запознал с  екипа на областната администрация и не е наясно кой какви компетенции има. „Не смятам да се лишавам от хора, които имат нужните компетенции, натрупали са опит и си вършат качествено работата“, заяви новият губернатор на област Перник.