Двойно са се увеличили престъпленията против собствеността в трънско за последните 2 години

Двойно са се увеличили престъпленията против собствеността в трънско за последните 2 години

63 са регистрираните престъпления от Районно управление-Трън  на територията на общината през 2021 година. Това информира гл. инспектор Камен Рангелов, началник на РПУ Трън.

През миналата година регистрираните престъпления от полицаите в Трънско са с 22 повече от тези през 2020 година. За сравнение през 2020 година  на територията на  община Трън са регистрирани 41 престъпления.

Разкритите престъпления, регистрирани през 2021 година, са били 40, което ще рече 63,49 % . Извършителите на разкритите престъпления, регистрирани през този период, са 46 човека, от които 5 са жени, 9 непълнолетни лица (на възраст между 14 и 17 години). През миналата година трънските служители на реда са разкрили едно престъпление, което е било регистрирано през предишен период.

През миналата година регистрираните престъпления от полицаите в трънско са с 22 повече от тези през 2020 година. За сравнение през 2020 година  на територията на  община Трън са регистрирани 41 престъпления.

Над 30 са регистрираните престъпления против собствеността в  община Трън. Това показва анализът за работата на РПУ Трън през периода от 1 януари до 31 декември 2021 година, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Перник.

През миналата година полицаите в Трънско са регистрирали 31 престъпления против собствеността, от които 17 или 54,84 % са разкрити. През 2021 г. престъпленията против собствеността в пограничната община са се увеличили двойно в сравнение с 2020 година, когато общият им брой е бил 18.

За миналата година трънските полицаи са регистрирали 4 престъпления против личността, от които едно е било разкрито. Престъпленията против гражданските права са били две и едно против дейността на държавни органи и обществени организации. Престъпленията против реда и общественото спокойствие в Трънско за изминалата година са били 13, от които 11 са разкрити от служителите на реда.

През изминалата година полицаите от РПУ Трън  са регистрирали 3 случая на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.