Бюрото по труда търси над 100 медици за Перник!

Бюрото по труда търси над 100 медици за Перник!

Много обнадеждаващо започна 2022-ра година за хората от област Перник, които са се озовали на трудовата борса. През втората седмица от януари предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличиха с още 41 и достигнаха 277. Добрата новина е, че има увеличение и при безработните с висше образование със 7 и те станаха 121.

 Продължават да са актуални офертите за работа на 20 охранители, 25 лекари, 55 медицински сестри, 11 медицински лаборанти и 10 акушерки. Миналата седмица се появи предложение за работа на 10 електрозаварчици за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: работници в строителството,  електрозаварчици, шофьор на тежкотоварен автомобил, шивачки, автомонтьор, фелдшери, водопроводчици, работник по поддръжка, експерт,  продавач-консултанти, водачи на мотокар, оператори на пътно-строителни машини, технически ръководители специалност „водопровод и канализация”, фризьори, шофьор на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, огняри, помпиери, бункеристи, чистач-хигиенисти, кинезитерапевт, рехабилитатор, ерготерапевт, оператори на спомагателни съоръжения в електроцентрала, монтьори на вътрешноотоплителни инсталации, оператор на селскостопански машини, зидари, кофражисти, общи работници, камериерка, мияч на съдове, салонни управители, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, психолози, работник товаро-разтоварна дейност, оператори на робот, шлайфисти, болногледач, лаборанти, сервитьори, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, работници спомагателни шивашки дейности.

Въпреки че сме в зимния сезон, добрата новина е, че втора поредна седмица от новата 2022 година се увеличават свободните работни места, предлагани от Бюрото по труда в Перник. Някои от предлаганите свободни места са за работа в София.

Сред най- търсените кадри в момента са: медицински сестри, лекари, акушерки, охранители, медицински лаборанти, В и К специалисти и други.

През втората седмица от тази година на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 156 свободни места и 121 за безработни висшисти.