Ще се отмени ли фестивалът „Сурва“?

Ще се отмени ли фестивалът „Сурва“?

Ще се отмени ли Фестивалът Сурва в Перник?  Този въпрос е разискван на проведената спешна среща между представители на областната и общинската управа и на Регионалната здравна инспекция. Решението ще бъде взето окончателно в зависимост от тежестта на епидемичната обстановка, която се усложнява много бързо както на територията на цялата страна, така и на територията на областта, която вече влезе в къмночервената зона.  

Доказани са вече първите 10 случая на омикрон в страната и е само въпрос на време е той да започне да циркулира мощно, тъй като е силно прилепчив и се разпространява много бързо. Засега в Перник няма регистрирана случаи на омикрон, уточни директорът на пернишката РЗИ, д-р Александър Златанов, който пое отново ръководството на Инспекцията, след като бе временно заместник здравен министър в служебното правителство.

Според  него само въпрос на време е щамът да се появи  и в пернишкия регион. Д-р Златанов очаква повече заразени и повече карантинирани в предстоящите дни и призова мерките да се спазват, за да ке намали ръстът на пипналите ковид инфекцията.

Да носим да маски, да спазваме дистанция и да пазим близките си и уязвимите групи от населението, призова шефът на РЗИ.