Перник ще има нов областен управител?

Перник ще има нов областен управител?

Знайно е, че при смяна на властта идва и смяната на хората, заемащи ръководни длъжности в държавните служби. И логично най-напред излитат от кабинетите областните управители, които са наместници, така да се каже, на премиера в регионите. В Перник също ще има „смяна на кабинета“. Говори се, че „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и ДБ вече са разпределили областните управи и до края на месеца вероятно новите назначения ще станат факт. Говори се, че в Перник губернаторът ще бъде човек на „Продължаваме промяната“.

Според запознати. 11 области се падат на “Продължаваме промяната”, БСП и “Има такъв народ” вземат по 6-има, а за “Демократична България” остават пет губернаторски места.

Управляващите вече огласиха, че в страната областните управители ще имат само по един заместник. С по двама заместници ще са само губернаторите на София, Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора.

Засега не е ясно кой ще влезе в кабинета на досегашния областен управител на регион Перник д-р Симеон Василев, нито кой ще е негов заместник.