Имаме амбицията да превърнем Перник не само в предпочитано място за живеене, но и за инвестиране и бизнес!

Имаме амбицията да превърнем Перник не само в предпочитано място за живеене, но и за инвестиране и бизнес!

Станислав Владимиров- кмет на община Перник, пред Днес и утре

– Господин Владимиров, каква  бе за  Община Перник отиващата си 2021-ва ?

– Годината, която изпращаме бе динамична, изпълнена с проблеми, но и успешна. Вече две години сме в капана на пандемията и това промени начина на живот на всички нас и създаде трудности, включително и във функционирането на администрацията. През тази година направихме подготовката за много знакови и важни за Перник проекти. През 2022 година на територията на общината предстои  много строителство. Ще заложим и на подземната инфраструктура, която е амортизирана и неефективна. Тя е невидима за хората, но е много важна. Перник ще продължи да се развива, ще става все по-привлекателен, уютен за перничани и интересен за потенциалните инвеститори. 

– Успя ли общинската управа да изпълни заложените за тази година по-важни задачи?

– Най-важната задача за 2021 година бе да подготвим големите проекти за идната. Същевременно работихме в много посоки. Осъществихме не малко от заложените за тази година задачи. През 2022-ра Перник ще има нов, по-екологичен транспорт,  услугата по сметоизвозването ще продължи да се подобрява, ще подобрим инфраструктурата, културния живот и много други неща. Работим и по развитието на индустриалната ни зона, която е важен фактор за успешното развитие на Перник. Голяма част от ангажиментите, които поехме, вече са изпълнени, но ни предстои още много работа.

– Доволен ли сте като кмет от свършеното през тази година, стана ли община Перник по-приятно място за живот?

– Перник има много проблеми натрупани през годините. Опитваме се да подобрим начина на функциониране на много сфери в обществения живот като започнем от предлаганите социални услуги, спорта, условията в детските градини и училищата. Няма посока, в която да не полагаме огромни усилия за развитие. Резултатите от тях ще бъдат усетени още в следващата година.

– Вие поехте общината с огромни дългове. В края на 2021-ва  подобри ли се нейното финансово състояние?

– Финансовото състояние на Община Перник се подобри значително от началото на мандата. Успяхме да стопим не малка част от задълженията на Община Перник. Когато колегите приключат с финансовите отчети за годината, ще имаме по-ясна картина и ще я представим пред перничани.

– Какво ще пожелаете на перничани в навечерието на Новата 2022 година?

– Желая на всички мои съграждани много здраве, семеен уют, щастие и късмет. Всички се надяваме следващата година пандемията да отмине и да се върнем към нормалния си ритъм на живот. В края на тази година искам да им благодаря за енергията, която ежедневно получавам от тях. Искам да ги уверя, че общинската администрация има желанието да продължи да работи за просперитета на общината. Нашата амбиция е да превърнем Перник не само в предпочитано място за живеене, но и за инвестиране и бизнес!