Перничанката Елена Димитрова уши и подари 22 пердета за Профилакториума

Перничанката Елена Димитрова уши и подари 22 пердета за Профилакториума

Лично дарение за Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Профилакториум“ е направила Елена Димитрова. Тя собственоръчно е ушила 22 пердета за здравното заведение и ги подарила на Игнажден, за да е добра орисница.

Елена Димитрова е ръководител на женската фолклорна певческа група „Седмошарица“ при читалище „Нови хоризонти“. Тя разбрала за проблемите на болницата от телевизионно предаване и тъй като разполагала със запазени платове, отишла до лечебното заведение, взела размери на прозорците и ушила нужните пердета. Освен това дарила и порцеланови съдове за хранене на здравното заведение.

Пердетата са поставени в 11 стаи на първия етаж. Досегашните пердета били стари и захабени. Новите, свежи окраски придават допълнителен уют на болничните стаи, коментира директорът на болницата Емил Ненков. През следващата 2022 г. Димитрова обещава да ушие пердета за още девет стаи на втория етаж.

Това не е единственото дарение, което Димитрова прави, споделя тя. Елена е изработила специални подаръци за юбилейното  тържество на перничанка. На черквата в Селищен дол тя е дарила свещник. Помогнала е на доброволни начала и за обновяването на един от пенсионерските клубове. В понеделник пък е дарила дрехи за благотворителен базар в Брезник.

Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация е получила дарения на стойност 60 000 лв. през отиващата си година, каза Емил Ненков.