Убиецът от Боснек вече е задържан, Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство

Убиецът от Боснек вече е задържан, Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство

Извършителят на убийството в село Боснек е задържан и привлечен в качеството на обвиняем,  съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Днес, 21.12.2021 г., Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем 51-годишния Б.Б. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс – за умишлено причиняване на смърт със средство опасно за живота на мнозина.

Досъдебното производство е образувано за убийството на 43-годишния Д.Б.

Към настоящия етап от разследването е установено, че в ранните часове на 18 декември 2021 година мъжът бил прострелян с два изстрела в тялото с ловна пушка пред дома му в село Боснек.

Извършителят на деянието е бил издирван от деня на убийството, но се е свързал с органите на полицията 3 дни по-късно. Намерено е оръжието, използвано от него за убийството.

Установено е, че Б.Б. не притежава разрешение за носене на огнестрелно оръжие и боеприпаси, поради което наред с доказателствата за убийството се събират и такива за престъпление по чл. 339 от НК. Очаква се заключението на назначената балистична експертиза.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването на тежкото престъпление продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.