Приключи напълно изграждането на моста в трънския квартал „Мурговица”

Приключи напълно изграждането на моста в трънския квартал „Мурговица”

Приключи изграждането на моста в трънския квартал „Мурговица” и движението по него е възстановено. Това информира кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

„Имахме няколко прекъсвания по строителните дейности на моста, тъй като през пролетта имаше обилни валежи и нивото на река Ерма беше твърде високо. Затова се наложи да спрем временно обекта, защото при високи води беше невъзможно да се работи. Излязоха и някои  допълнителни трудности на обекта- съоръжения на ЧЕЗ, които се оказа, че трябва да бъдат преместени. Става въпрос за стълбове, които се наложи да бъдат преместени на друго място. Това също ни забави поне с двадесетина дни. Но всички затруднения бяха преодолени и през август, септември и октомври фирмата работи ударно на обекта. Определените средства, които ни бяха отпуснати от Министерски съвет, ни стигнаха, за да приключим напълно моста. Представили сме в РДНСК-Перник всички необходими документи. Очакваме приемателна комисия, за да ни бъде подписан акт 16. Мисля, че фирмата се справи много добре, но решаващата дума, разбира се, има контролният орган”, заяви Цветкова.

Министерски съвет отпусна 1 700 000 лева за реконструкцията на моста в трънския квартал “Мурговица”, който буквално беше отнесен през януари тази години от придошлите води на река Ерма. На мястото на стария мост е изградено ново, съвременно съоръжение.