Бюрото по труда търси над 100 медици за Перник!

Бюрото по труда търси над 100 медици за Перник!

Втора поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляват, като през миналата те се редуцираха сцели 98 и станаха 241. Добрата новина е, че се увеличиха свободните работни места за безработни висшист с 9 и те станаха 113, от които 105 са за медицински работници.

Продължават да са актуални офертите за работа на 20 охранители ,  20 доставчици на храна за вкъщи за София, 25 лекари, 55 медицински сестри, 11 медицински лаборанти и 10 акушерки- всички за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шлайфисти,  електрозаварчици, общ работник в строителството,,  помощник-готвач,   международни шофьори,  шивачи на обувки, счетоводител оперативен, шивачки, работници в кухня,  готвач,  шофьори на тежкотоварни автомобили, автомонтьор,  машинни оператори във фармацефтичната промишленост, работник по поддръжка, водопроводчици, монтьор на електрооборудване, разтоварачи на вагони, шофьори на самосвали, фелдшери, болногледач на 4 часа, техници телекомуникации, старши специалист, продавач-консултант, обслужващ работник в промишлено производство, уредник на музей в Радомир, мениджър екип, крояч на текстил, водачи на мотокари, електрозаварчици, оператори на пътно-строителни машини, технически ръководители във „В и К”, работник в строителството, кредитен специалист в банка, шофьор на лекотоварен автомобил, химици-аналитици, лекар специалност нервни болести.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, ще установим, че в пернишкия регион той  е твърде динамичен, въпреки че навлязохме в зимния период.  Доказателство за това е фактът, че след две поредни седмици на увеличаване на свободните работни места, втора поредна седмица те намаляват. Сред най- търсените кадри в момента са: медицински сестри, лекари, акушерки, медицински лаборанти, акушерки, доставчици на храна за вкъщи, охранители и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 128 свободни места и 113 за безработни висшисти.