Жители на квартал „Изток“ бранят зелена площ

Жители на квартал „Изток“ бранят зелена площ

Градинката при жилищния блок срещу Кауфланд в кв. „Изток“ да бъде отчуждена, за да се запази зелената площ. За това настояват обитателите на блока, които поддържат и облагородяват зеленото пространство, съобщи в залата  председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев.

Отчуждавана за строителство, през 90-те години на 20 в., в хода на поземлената реформа, градинката е възстановена на наследници и в момента е частна собственост. Водени са дела, които живущите в блока са загубили. Единственият разумен вариант е градинката отново да бъде отчуждена и да влезе в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2022 г. и отново да бъде отчуждена, каза Захариев, позовавайки се на подписката на живущите в района. В края на годината, когато Общината приема основните си програмни документи за дейността през следващата, е най-добрият момент хората да научат становището на администрацията, допълни Захариев.

Той отправи и питане относно покрива на кметството в квартал „Калкас“, в сградата на което се намират и здравната служба, и детската градина.

„Покривът е в плачевно състояние и протекъл“, подчерта Захариев, и поиска да узнае дали до края на настоящата година Общината ще успее да отстрани проблема. Ако не се предприемат спешни мерки, сградата може да бъде напълно компроментирана.