Коледната елха грейва в Перник на 3-ти декември

Коледната елха грейва в Перник на 3-ти декември

Красива коледна елха е монтирана в центъра на Перник. Светлините на елхата и коледната украса ще светнат на 3-ти декември. От общината подготвят изненада за перничани за това събитие, което тази година ще бъде по- рано, съобщи PR- ът на Общината Кристиян Петров. Тази година елхата ще бъде поставена и на малка сцена, където всеки ден ще има изпълнения.
На 3-ти декември ще се открие и коледния базар в центъра, като 15-те еднотипни павилиона вече са монтирани. Перничани и гостите на града ще могат да намерят сувенири, подаръци, храни и напитки, като базарът ще продължи до края на годината.
Светещата коледна украса на града ще бъде изцяло нова. В празнични светлини ще грейнат и мостовете над река Струма, търговската улица, главни пътни артерии, както и кварталите. Сред атракциите на коледната украса на площад Кракра ще бъде светещият фонтан пред ГУМ.
На 3-ти декември ще бъде открита и ледената пързалка на площада. Тези, които имат собствени кънки, няма да заплащат такса, за да ползват съоръжението. Ще се предлагат и топли напитки и лакомства.
И на коледния базар, и на пързалката, ще бъдат спазвани всички противоемидемични мерки, уточняват от Общината.