Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Невероятно, но факт- в община Трън почти не е валял сняг тази нощ. Това информира кметът Цветислава Цветкова. Тя поясни, че тук-там леко е поръсил сняг, но за трънчани това е нищо.

В община Брезник всички пътища от четвъртокласната пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това увери заместник-кметът на общината Иван Бъчваров. Той поясни, че снегопочистващата фирма, която има сключен договор с общината, се е справила много добре и няма нито една пътна отсечка, която да не е проходима.

И в община Ковачевци пътищата са напълно проходими, увери кметът Васил Станимиров. Според него, падналият сняг е около 5-6 см, което не е никакъв проблем за снегопочистващата фирма, която е общинска. „Въпреки това, снегоринът е в пълна готовност, ако е необходимо. Имаме осигурени инертни материали и сол, така че сме готови за зимата”, увери Васил Станимиров.

Трите фирми, които имат договор за снегопочистване в община Земен, се справиха успешно с паднали първи сняг.

„Имаше повече сняг в селата Одраница и Беренде, където се наложи фирмите да положат повече усилия, за да почистят пътищата, но се справиха. В останалите населени места пътищата са почистени и проходими при зимни условия. В  град Земен, снегът е сравнително малко, но в Одраница и в Габров дол има около 8-10 см.”, информира кметът на община Земен Димитър Сотиров.