Веднъж месечно безплатен вход в пернишките музеи

Веднъж месечно безплатен вход в пернишките музеи

Регионалният исторически музей обяви зимното работно време на експозицията в музея и Подземния минен музей. От институцията напомнят, че в обектите се влиза само срещу представяне на цифров ковид сертификат.

Експозицията в музея ще бъде отворена за посетители от понеделник до неделя от 8,30 до 17 часа. Деца до 7 години и хора с увреждания няма да плащат входна такса. За останалите посетители билетът за вход е по 1 лев за пенсионери, ученици и студенти и по 2 лева за останалите . Цената на екскурзоводската беседа е 10 лева. За любителско заснемане на експозицията в музея също се заплаща – по 5 лева за снимка с фотоапарат или телефон и по 10 лева за видеокамера.

Същите цени за любителско заснемане има и при посещенията в Подземния минен музей. Там обаче входната такса е по 4 лева и по 2 лева за пенсионери, ученици и студенти. Екскурзоводската беседа на английски или руски език е по 10 лева. Работното време на Подземния минен музей от понеделник до неделя е от 9 до 17 часа.

Всеки последен вторник от месеца посещенията в двата музея са безплатни. Зимното работно време е за периода- 1-ви октомври- 30-ти април, уточняват от Регионалния исторически музей в Перник.