Туби с нафта имало в изгорелия автобус

Туби с нафта имало в изгорелия автобус

Гледка, която не е за описване – това заяви в ефира на Нова тв  един от първите пристигнали на мястото на катастрофата на магистрала „Струма” – Васко Пиргов от областната администрация на Перник. Той е бил на мястото на трагедията към 3 часа тази нощ. Преди него са били само полицията и пожарната.

„Според мен грешката е на шофьора. Предна дясна гума е ударила знак, който е изхвърлен на 45 метра. Има около десетина колчета, където е набодена предна дясна дума. Оттам трагедията става необратима. Има разлив на гориво”, обясни Пиргов.

По думите му, още когато е тръгнал към мястото, излизайки на магистрала „Струма”, спира на бензиностанция, което изключва вероятността шофьорът да е заспал зад волана.

„Изключваме, че водачът е заспал. От бензиностанцията до самото място е около 20 минути. Предполагам, че е объркал пътя, навил е рязко волана, забил е предната гума в знака и оттам става трагедията. Автобусът се е запалил от предната страна. Тези, които са били отзад, са счупили задно стъкло и са избягали”, обясни Пиргов.

Стана ясно още, че във возилото – ковчег са превозвани туби с нафта, нямало и спирачен път. Според Пиргов превозното средство се е движило с несъобразена скорост. Основната причина по думите му е човешка грешка от страна на водача.