Постоянен арест за Орлин съпруга-убиец на Евгения и баща му – перничанина Пламен Владимиров

Постоянен арест за Орлин съпруга-убиец на Евгения и баща му – перничанина Пламен Владимиров

Тричленен състав на Софийския апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен, обвиняеми за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимирова в столичния жк „Лагера“.

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга й Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която е майка на 6-годишно момченце. Преди 10 дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

До жестокото убийство се стигнало след скандал между съпрузите, най-вероятно предизвикан от ревност.

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава. Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала.

Същото говореше и обвиняемият за удушаването на Евгения, нейн съпруг Орлин. Той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста. Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Пред съдебната зала майката на убитата млада жена Капка Чорбанова, посрещна обвинения за убийството нейн зет Орлин с викове „убиец“, „изрод“ и плачейки попита дали и как да каже на внука си, че баща му е убил неговата майка.

„В цялата изродщина по този случай единственото положително нещо се дължи на българската полиция. Хиляди благодарности на разследващия полицай Светослав Рангелов и целия екип от полицаи и психолози, благодарение на които беше открит трупът на Евгения. Много съм благодарна, защото след като тя беше открита, успях да се събера, иначе не знаех къде ми е детето…“, заяви през сълзи Капка Чорбанова пред Свободна Европа.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.