Версиите за трагедията – човешка грешка или техническа

Версиите за трагедията – човешка грешка или техническа

Следствието за катастрофата на автобус на АМ „Струма“ е на много ранен етап. Засега се работи по две версии – човешка грешка или техническа неизправност, заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на местопроизшествието.

Жертвите са неразпознаваеми и ще бъдат идентифицирани по ДНК проби, които предстои да бъдат взети от съдебни лекари, каза директорът на Националната следствена служба.

„Не познаваме подобен инцидент досега, каза Борислав Сарафов. Оцелели са седем души. Простата аритметика показва, че 45 са загинали“, каза още Сарафов.

По информацията, с която той разполага, автобусът е бил част от конвой от четири на същата фирма. Възможно е между автобусите да са се прекачвали пътници, още повече че преди катастрофата е имало почивка на бензиностанция малко преди произшествието.

„В автобуса е имало и 12 деца, сред тях и близнаци. Всички те са загинали. В момента се разпитват оцелелите, които са настанени в „Пирогов“, но техните показания са следствена тайна“, отбеляза Сарафов.