Данните от exit poll показват съкрушителна победа на Румен Радев на балотажа!

Данните от exit poll показват съкрушителна победа на Румен Радев на балотажа!

Според данните на социологическите агенции, настоящият президент и кандидат за втори мандат Румен Радев води убедително- с над 63.9%, срещу 33.1% за проф. Анастас Герджиков.  Според социологическите агенции, невъзможно е след пристигането на резултатите от чужбина, тази огромна разлика да бъде стопена. Така че двойката Румен Радев-Илияна Йотова ще управлява държавата в следващите пет години.

На първия блицбрифинг, Румен Радев заяви:„Демокрацията функционира благодарение на вас”. Той поздрави и опонента си за поста Анастас Герджиков, както и останалите, влезли в битката за „Дондуков” 2, за това, че са дали своите идеи и принос в кампанията.

Според Радев, очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не са се сбъднали.„Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали”, заяви новият стар президент на страната.

Той подчерта, че  България е издържала изпита по демокрация. „Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение – много важно, според мен. Мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата”, заяви президентът Радев.

Той подчерта, че в страната ни е приключил един „безпрецедентен политически месец”. „Месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта”, каза още президентът.

Радев увери, че слоганът „С Вас сме”, остава кредо на президентската двойка за в бъдеще. „Това е победа на взаимното ни доверие. Победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме. България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист”, подчерта Румен Радев.