Тестовете на малките ученици в пернишко, които се върнаха в клас, са отрицателни

Тестовете на малките ученици в пернишко, които се върнаха в клас, са отрицателни

След като на 12.11.2021 г и в Перник дойдоха тестовете за най-малките ученици, в 22 училища в областта и в Центъра за специална образователна подкрепа беше възстановена присъствената форма на обучение за учениците от първи до четвърти клас. Това информираха от Регионалното управление на образованието в Перник. Заради изборите, учениците от училищата в региона се обучаваха дистанционно в понеделник, за да бъдат дезинфекцирани класните стаи. Присъствените занятия на най-малките ученици бяха възстановени във вторник-16.11.2021 г.

По информация от РУО, са били тествани 1 273 деца. На всички резултатът е бил отрицателен. До присъствено обучение са били допуснати и 32 ученици със сертификати, които са преболедували коронавирус.

Тествани са били 109 учители и 101  човека непедагогически персонал. Техният резултат е отрицателен, увериха от РУО. При тестването са помагали 109 доброволци. От тях 66 са родители, 12 са медицински специалисти. Сред доброволците има и здравен медиатор, учители и служители от непедагогическия персонал.

Според изискването на МОН, следващото тестване  трябва да се извърши в четвъртък. За целта е създаден график за тестване на малките ученици