Около 400 литра алкохол без акцизен бандерол иззеха пернишки полицаи

Около 400 литра алкохол без акцизен бандерол иззеха пернишки полицаи

Около 400 литра алкохол без акцизен бандерол на МФ на Р България, са установили служители на сектор‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОД МВР  – Перник.

 Вчера, около обяд, в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол, проведена на територията на град Батановци, служителите от сектор ПИП при ОДМВР  – Перник проверили къща , обитавана от 47 –годишен местен жител. Намерени и иззети по надлежния ред  са 400 литра алкохол без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван.  Образувано е досъдебно производство.

 Няколко дни по-рано, служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОДМВР  – Перник, съвместно с трънски полицаи, са извършили проверка в заведение в град Трън, където са установили и иззели  два килограма тютюн за наргиле, без акцизен бандерол на МФ на Р България, продаван в търговския обект.

Работата по двата случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.