Корнелия Нинова подаде оставка, заради катастрофалния резултат на изборите

Корнелия Нинова подаде оставка, заради катастрофалния резултат на изборите

Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП. Това съобщи лично тя на пресконференция днес. Причината за решението ѝ е резултатът на столетницата от вота в неделя, който тя определи като „катастрофален”.

„Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Това е моята вина и я поемам като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, заяви категорично  Нинова.

Лидерът на социалистите съобщи, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев за президент, също е поискал тя да се оттегли. Същото направило и служебното правителство, чрез говорителя му Антон Кутев.

Относно съставянето на правителство, Нинова коментира, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев с покана за преговори за правителство.

„Приехме я и в момента уточняваме как ще се срещнем. В този разговор си казахме, че първо ще сложим програмите си, ще търсим общите неща и обединение. Ще работим след това във формат на работни, експертни групи”, заяви Корнелия Нинова.