Доц. Ангел Кунчев разсея съмненията, че е в тежко здравословно състояние

Доц. Ангел Кунчев разсея съмненията, че е в тежко здравословно състояние

В отговор на плъзналите в социалните мрежи слухове, че здравословното състояние на доц. Ангел Кунчев се е влошило сериозно напоследък, той се опита да внесе яснота. „Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече – имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление). Не бъдете лековерни, направете най-доброто за себе си – имунизирайте се!“. Това написа в профила си във Facebook главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Публикацията идва в отговор на спекулациите, че той е болен от COVID-19 и е интубиран в интензивно отделение.

„Съжалявам, че Ви занимавам с моята личност, но лъжите и конспирациите станаха твърде нагли. Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек COVID, а сега се възстановявам в дома“, допълва Кунчев.

„На моята възраст – карам 63 години, диагнози – хипертония, диабет, ритъмни нарушения – едно дори и средно тежко Ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла – вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване“, казва още държавният инспектор.

В публикацията си той прилага и видеото за да демонстрира „докъде може да стигне грозната, нагла и безумна антивирусна пропаганда! Насладете се на манипулациите, които тя произвежда ежедневно“.