Търсят се дарители за изграждането на храма в пернишкия квартал Тева

Търсят се дарители за изграждането на храма в пернишкия квартал Тева

600 хиляди лева са необходими за изграждането на храма в кв. Тева. Градежът започна навръх Петровден миналата година, изляха се основи, а сега започна и издигането на самата черква „Сретение Господне“.

Инициативата е поета от Валентин Бонев, а средства за храма са събирани досега основно от дарители. Те обаче са крайно недостатъчни за изграждането на храма. Нужни са повече от 600 000лв. за завършването му. Заради това Бонев се обърна към всички кандидати за народни представители от Перник с призив да помогнат с каквото могат за изграждането на този храм, който да е завещание за бъдните поколения.

„Вярвам, че това родолюбиво и Богоугодно дело е по силите на нас, хората в Перник, които милеем за родния град. Мисията, най-младият пернишки квартал „Тева“ да има свой православен храм е нашата голяма възможност във време на трудности и изпитания да бъдем обединени от вярата, която ни е съхранила като народ“, каза Валентин Бонев. За да бъде завършен храма са необходими повече от 600 000 лв. На първо време най-необходимо е да се завърши грубия строеж и да се покрие, за да не се руши направеното.

За всички, които искат да помогнат ето банковата сметка: IBAN: BG68UBBS80021019730740

BIC: UBBSBGSF

PayPal: sretenie_gospodne@abv.bg