Пернишкият Пикасо – Стоядин Иванов с изложба в галерия „Кракра”

Пернишкият Пикасо – Стоядин Иванов с изложба в галерия „Кракра”

Един уникален художник, наричан „Пернишкият Пикасо“ или „Българският Пикасо“, открива изложба днес в галерия „Кракра“ – Перник. Стоядин Иванов представя своите „Контролирани взривове“- техника, с която експериментира през последните две години. Вернисажът е от 16 до 18 часа.

Наричат пернишкия художник Стоядин Иванов – българският Пикасо. Сравнение, направено от познавачи, заради кубизма като стил на рисуване и уникалност на картините. За разлика обаче от прочутия Пабло, Стоядин не е така известно име, живее семпло в панелен апартамент в кв. Изток, далеч от артистичната показност и суета. Познават го предимно ценители и хора, видели картините му. Пръв забелязва таланта му Любен Гайдаров, който става негов учител. От него Стоядин е запомнил това, че за да направи добри неща, художникът трябва да е честен човек. Картините, рисувани заедно с бай Любен, са за него единствените уроци в изкуството.

Платна на Стоядин Иванов са притежание на частни колекции в САЩ, Испания, Франция и Германия. Има няколко самостоятелни изложби в Перник и столицата.