МБАЛ „Рахила Ангелова“ – Перник инициира дарителска кампания за закупуване на линейка и се появи дарител, готов да я купи!

МБАЛ „Рахила Ангелова“ – Перник инициира дарителска кампания за закупуване на линейка и се появи дарител, готов да я купи!

МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник  обяви на сайта си, че организира дарителска кампания за закупуването на линейка. Лечебното заведение разполага в момента с три линейки,  две от които са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно. „Единствената линейка, с която в момента се извършва обслужването на пациенти е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години. Транспортирането на пациенти с нея е рисково, както за водачите на линейката, така и за самите пациенти”, поясни директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

Д-р Митов информира, че вчера се е свързал с него местен бизнесмен, който изразил готовност да купи на болницата линейка.

„Добрата новина е, че след като на нашия сайт стартирахме кампания за набиране на дарения за закупуването на линейка, която да е в изправност, ми се обади дарител, който настоява да запазим анонимността му. Той е намерил линейка втора употреба, която била в сравнително добро техническо състояние и е готов да ни я купи. Тя струвала 15 000 лева, които той е готов да плати, стига ние да сме категорични, че ще ни върши работа. Изпратих нашия шофьор и механик, които да преценят дали линейката е в добро състояние, за да ни бъде купена. Ще се радвам, ако се окаже, че тя наистина е в добро техническо състояние. Това ще облекчи нашата работа”, подчерта директорът на МБАЛ”Р. Ангелова”.