Отнеха лиценза на охранителната фирма „Делта гард”

Отнеха лиценза на охранителната фирма „Делта гард”

Отнеха лиценза на охранителната фирма „Делта гард”. Това е станало миналата седмица, съобщиха от МВР. Процедурата по отнемане на лиценза стартира през октомври, информираха от NOVA.

Причината е, че съдружник в компанията е бил обвинен в престъпление от общ характер. Въпреки това не е изпълнил задължението си да излезе от дружеството. Името на въпросния съдружник не беше съобщено.

Президентът Румен Радев дори поздрави вътрешния министър Бойко Рашков за започналата процедура за отнемане на лиценза на фирмата. „Времето на дерибеите свърши“, коментира държавният глава.

Според Търговския регистър доскоро охранителната фирма е разделена между Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста и Марин Русев, които притежаваха по 50%. От 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев.

От „Делта гард“ коментираха темата във Фейсбук. Те казват, че са обжалвали заповедта за отнемане на лиценза им пред съда и до произнасянето на магистратите ще продължат да упражняват безпроблемно дейността си.