Пернишки медик отличен като Семеен лекар на годината

Пернишки медик отличен като Семеен лекар на годината

Д-р Борис Косаров от Перник е отличен за Семеен лекар на годината. Отличието му бе връчено по време на Националната научно-практическа конференция по обща медицина, организирана от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. „Тази година семеен лекар на годината е лекар на 64 години – той има специалност Обща медицина. В практиката му има над 1800 души от всички възрастови групи“, посочи при връчването на отличието – специално изработена статуетка, председателят на НСОПЛБ доц. Любимир Киров. Решението за отличието е взето на заседание на Управителния съвет на сдружението. „Статуетката е запазена марка на нашата организация – тя представлява семейството – бащата, майката, детето и сърцето на лекаря, което ги пази над тях“, обясни доц. Киров.

Призът семеен лекар на годината се връчва за шестнадесети път.

Сред критериите са медикът да бъде практикуващ ОПЛ – титуляр на индивидуална практика или съучредител на групова практика, да има пациентска листа от над 1200 пациенти, в която са представени трите възрастови групи, да участва активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващото медицинско обучение и други.

„Изненадан съм от това изключително високо отличие. Пожелавам много здраве на всички колеги, дълги години работа и вяра в ръководството на нашето сдружение“, коментира след връчването на отличието д-р Косаров.