Губернаторът на Перник организира разширена среща с представители на различни институции, за да обсъдят организацията на предстоящите избори

Губернаторът на Перник организира разширена среща с представители на различни институции, за да обсъдят организацията на предстоящите избори

Областният управител на Перник д-р Симеон Василев се срещна със секретарите на шестте общини в областта, представители на:  Информационно обслужване, РЗИ, РУО,  отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Перник, Районна служба пожарна безопасност, „Топлофикация Перник”, ЧЕЗ и председателя на РИК – Перник Георги Георгиев  относно организацията и провеждането на честни парламентарни избори и избори за президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември.

„Разчитам на всички вас,  на вашето съдействие, вие сте хора с опит и авторитет. Вярвам, че ще изпълним нашата обща мисия за подготовка, организация и провеждане на прозрачни и честни избори. Нужно е в тази изключително трудна обстановка всеки да свърши работата си професионално и отговорно“, каза д-р Василев. Той добави, че едно от важните неща, които са част от организацията е недопускане на повишаването на разпространението Covid-19 в изборния ден и строгото съблюдаване на мерките.

В рамките на срещата бяха коментирани организацията на получаването на материали в деня преди изборите, извозването на членовете на секционните избирателни комисии до РИК – Перник, организацията на буферните зони, следенето за спазването на противоепидемичните мерки, дезинфекцията в и пред изборните помещения и други важни теми. Всички секретари на общини заявиха готовността си за произвеждането на предстоящите избори.