„Топлофикация Перник” участва в създаването на полезен наръчник със съвети към клиентите, ползващи парно отопление и помага в разпространението му

„Топлофикация Перник” участва в създаването на полезен наръчник със съвети към клиентите, ползващи парно отопление и помага в разпространението му

От Асоциация на топлофикационните дружества в България реализираха много ценна идея, която цели да улесни потребителите в началото на новия отоплителен сезон в цялата страна. Експерти на сдружението разработиха кратък наръчник, в който дават адекватни, достъпни и  полезни отговори на по-голямата част от въпросите на клиентите.

„В „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ са използвани знанията на опитни експерти. От “Топлофикация Перник” също се включихме в реализирането на проекта. Щастлив съм, че ни бе гласувано доверие. Надявам се в този наръчник клиентите да открият отговор на въпросите си по отношение на топлинното счетоводство, уредите за дялово разпределение и други“, заяви Ясен Кацаров изпълнителен директор на „Топлофикация Перник”. Според него,  действащата нормативна уредба звучи прекалено сложно за хората, които не са експерти. По думите на Ясен Кацаров, авторите са вложили много труд, за да преработят техническата лексика на достъпен език.

„За да изготвим наръчника, отговорихме на най-често задаваните въпроси, които получаваме на откритата телефонна линия. Повечето клиентски запитвания си приличат. Мисля, че успяхме да обхванем най-важното и ще проведем добра информационна кампания“, подчерта Ясен Кацаров.

„Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ ще се разпространява в центровете за работа с клиенти на „Топлофикация Перник”. Изданието е безплатно, уточниха от дружеството.