На 375 повиквания са реагирали екипите на ЦСМП- Перник миналата седмица

На 375 повиквания са реагирали екипите на ЦСМП- Перник миналата седмица

На 375  сигнала на спешния телефон 112 са се отзовали екипите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица. Във филиалите на ЦСМП в областта са извършени 257 амбулаторни прегледа. Линейките на спешния център са транспортирали 173-ма болни. От тях 110 пациенти са били със съмнение за коронавирус, от които при 61 от тях е доказано, че са заразени. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

На въпроса- успя ли вече спешния център да се пренесе в сградата на бившата Минна болница, д-р Симеонов отговори:”Да, получихме заповед от зам.-министъра на здравеопазването, в която ни беше определен срок, до който да се преместим и ние успяхме вече да се настаним в бившата Минна болница.  Остава само да преместим централата на 112, което е доста сложно, заради оптичните кабели, с които тя е свързана. Надявам се и с този проблем да се справим навреме”.

Репортерската ни проверка показа, че към днешна дата- 28.10.2021 г. все още не е започнал ремонт на помещенията, в които се намираше спешния център. Очевидно фирмата-изпълнител все още няма пълната готовност да започне ремонтните дейности. Да се надяваме, че в близките дни ремонтът ще стартира.