131 болни с COVID 19 се лекуват в МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник, за сега има 31 свободни легла

131 болни с COVID 19 се лекуват в МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник, за сега има 31 свободни легла

131 заболели от коронавирус пациенти се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова”. От тях 8 са в тежко състояние и са в Интензивното отделение. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„За сега имаме общо 31 свободни легла, предназначени за лечение на ковид болни, които са разпределени в отделенията, които сме приспособили за лечение на такива пациенти. Само за последното денонощие сме приели 14 пациенти с коронавирус, а вчера сме изписали 9 излекувани. Лошата новина е, че се увеличи броят на пациентите с коронавирус, които не успяват да се преборят с тази зараза. Ако вървим с тези темпове, има опасност да нямаме свободни легла за ковид болни.  Ситуацията е много напрегната, заради лавинообразното увеличаване на заразените с ковид. От друга страна болницата работи при голям недостиг на лекари и сестри. Поради това напрежението е голямо и хората са на предела на силите си, но въпреки това полагат неимоверни усилия, за да се борят за живота на пациентите си. За съжаление, няма желаещи доброволци да ни помагат. За сега имаме необходимите лекарства и предпазни средства и дезинфектанти. За сега всички отделения в болницата работят, нямаме болни лекари”, обобщи ситуацията в здравното заведение д-р Митов.

На въпроса- получават ли навреме медиците полагащите им се допълнителни средства за работа на първа линия срещу коронавируса, д-р Митов увери, че за сега тези средства се превеждат навреме.