Все повече клиенти на „Топлофикация Перник“ избират да плащат на равни части сметките за отопление

Все повече клиенти на „Топлофикация Перник“ избират да плащат на равни части сметките за отопление

 9 ноември 2021 г. е крайния срок, до който  клиентите на „Топлофикация Перник“, които желаят да подпишат договор „Равни вноски“, могат да го направят. Това напомниха от топлофикационното дружество.  Експерти на дружеството поясниха, че при изявено желание за плащане на равни суми всеки месец, сметката се изчислява като количеството топлинна енергия, консумирано в съответното жилище през предишния отоплителен сезон се раздели на 12 равни части и се умножи по действащата в момента цена на топлинната енергия. Така абонатите заплащат една и съща сума през цялата година и могат да организират по-добре финансите си. От дружеството обясниха, че всеки, който се е включил в промоцията, няма да усети чувствително предвижданото евентуалното увеличение на цената на парното след януари.

На въпроса- кой има право да подпише договор „Равни вноски”, от „Топлофикация Перник“ поясниха, че този договор може да подпише всеки клиент, който заплаща редовно задълженията си, а също и при сключено споразумение за разсрочване на старите задължения. От топлофикационното предприятие поясниха, че тази година всички клиенти, които плащат на равни вноски, ще получават 3 процента месечна отстъпка, ако спазят срока на плащане. Договорът предвижда сумите за парно и топла вода да се издължават на 11 равни вноски, изчислени на база потреблението на топлинна енергия от предходната година.

От „Топлофикация Перник напомниха още, че потребителите с договор ще ползват и отстъпка в размер на 30% от изравнителната сметка.  По-малко ще плати и всеки клиент, който издължи наведнъж всички 11 вноски. При авансово плащане на 11-те вноски по договора отстъпката е 8 процента и с 30 процента се намалява изравнителната сметка, допълниха от дружеството.  

От „Топлофикация Перник“ споделиха, че все повече клиенти избират именно този начин за плащане на сметките за отопление, защото той има много предимства.

Договорите за лоялни клиенти се въведоха за първи път в Перник през 2015г. от тогава до сега топлофикационното дружество предлага различни условия и отстъпки за своите клиенти, с цел да се намери златната среда между интересите на дружеството и потребителите. Отстъпките, от които се ползват те, са едни от най-добрите в страната. От началото до сега договорът „Лоялен клиент“ е спестил хиляди левове в домакинствата на всеки клиент, подписал договора.

„Промоционалната програма „Равни вноски“ е част от социално-отговорната политика на „Топлофикация Перник”.  Нашата цел е да облекчим сметките на хората. С „Равни вноски“ централното отопление се доказва като най-икономичния начин за внасяне на уют през зимните месеци“, заявиха от дружеството. Оттам подчертаха, че само за месец над 30% от клиентите на „Топлофикация Перник” са избрали този модел на плащане, който според предприятието е преобладаващ в редица водещи европейски държави.