В момента в община Трън няма паралелки под карантина и заразени деца и ученици

В момента в община Трън няма паралелки под карантина и заразени деца и ученици

За сега ситуацията с коронавируса в община Трън е под контрол. Това заяви кметът на пограничната община Цветислава Цветкова.

„При нас се появяват по 2-ма-3-ма заразени с коронавирус  на ден максимум. Добрата новина е, че за сега нямаме болни деца и преподаватели в детската градина. В момента тя работи нормално. В училището също нямаме карантинирана паралелка или болни ученици и учители. Предприемаме дневно по няколко пъти дезинфекция в детската градина, училището, социалните заведения и общината. За сега нямаме болни служители в общината”, поясни Цветкова.

На въпроса- как вървят ремонтните дейности на улиците, Цветкова поясни:”Работи се усилено. Вчера и днес слагаме втори пласт на улиците. Трябва ни само една седмица подходящо време и ще се справим с ремонтите. На моста в кв.”Мурговица” също положихме втори пласт на пътното платно. Остава да се монтират парапетите и сме готови. В общи линии смятаме, че ще се справим с ремонтните дейности преди падането на първия сняг. Въобще тази година поработихме здраво, въпреки пандемичната ситуация”, обобщи ситуацията в общината Цветислава Цветкова.