Ето как ще празнуваме Деня на град Перник-19 октомври, в условията на пандемия!

Ето как ще празнуваме Деня на град Перник-19 октомври, в условията на пандемия!

  Във връзка с въведените противоепидемичните мерки, тази година по повод Деня на град Перник няма да бъдат организирани масови мероприятия. На страницата на Община Перник във Фейсбук обаче перничани ще могат да научат кога и защо св. Иван Рилски е избран за покровител на нашия град. За целта е подготвен филм, в който за житието на светеца и развитието на Перник в началото на XX в. разказват предстоятеля на централния градски храм отец Людмил и Силвия Нотева – уредник в РИМ – Перник.

Празникът ще започне с тържествена света литургия, която ще бъде в 9:30 ч. в храм „Св. Иван Рилски” и ще бъде показана на живо.

В празничната вечер, отново онлайн, от 19:30 ч., от Двореца на културата, ще бъде излъчена на живо изненада, подготвена за празника. Освен това в редица публикации тази седмица Община Перник ще покаже страници от миналото на града ни, снимки и истории на и за перничани. Филми за града и неговата история също ще бъдат излъчени в идните дни. Част от тях са „Перник – една внезапна спирка“, „Цар Самуил в битка за България“ и първият филм за Перник сниман през далечната 1928 г.