„Капачки за Бъдеще“ отново с акция и в Перник

„Капачки за Бъдеще“ отново с акция и в Перник

Този уикенд за девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. В събота и неделя тя ще бъде организирана в 25 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България. Този път организацията съобщава, че за първи път освен капачки, ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” – споделиха организаторите – “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година.“ И добавят – “Вече събираме за втора!” Припомняме, ч първото специализилано возило отиде в Пловдив.

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите: “Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да им грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”

Перничани могат да подкрепят кампанията в събота, на 16 октомври. От 11 до 15 часа в района на хипермаркет Кауфланд в центъра