Куркума и мед: най-мощният антибиотик, който дори докторите не могат да обяснят

Куркума и мед: най-мощният антибиотик, който дори докторите не могат да обяснят

Куркумата в комбинация с мед създава най-силният естествен антибиотик, чиято ефективност не може да бъде обяснена дори от съвременните лекари и учени.

 Комбинирайки сладостта на меда с ориенталска куркума, ще получите златен мед с оригинален вкус и магически свойства, поддържащи тялото. Днес ще научите как да приготвяте златен мед и как да го консумирате.

 Куркума и мед

 Куркумата в комбинация с мед създава най -силният, естествен антибиотик, чиято ефективност дори не може да бъде обяснена от съвременната наука. Открийте прекрасните свойства на меда с куркума. Сместа е известна от хиляди години като златен мед .

 Повечето от нас знаят какво е медът, какъв вкус и свойства притежава.

 Куркумата е подправка, родена в Индия. Това е растение от джинджифил, което се предлага под формата на прах в нашите кухни. Характеризира се с ориенталски, пикантен, пикантен вкус и оранжев цвят. Известно е, че куркумата се бори с вируси, бактерии и инфекции и възпаления. Успокоява метеоризма и проблемните стомашно -чревни проблеми.

 Индийската подправка почиства тялото ни и предотвратява рака . Това е антиоксидантното действие за премахване на свободните радикали, което ефективно помага за предотвратяване на рак. Куркумата се използва в медицината на Индия и Индонезия. В тези региони на Азия смъртността от рак и сърдечни заболявания е в пъти по -ниска, отколкото в Полша.

Свойства на куркума с мед

 Куркумата в комбинация с мед създава естествения и най-силен антибиотик, който перфектно се бори с бактериите, устойчиви на лекарства. Златният мед има предимно следните свойства:

 – противогъбични

 – антиоксидант

 – противовъзпалително

 – антибактериален

– антивирусно

 – отхрачващо

 -антитуберкулоза

– противораково

 – отслабване

 Куркумата и медът съдържат няколкостотин химични съединения . Комбинирайки тези природни цудеса, получаваме смес, чиито свойства изумяват лекари и учени. Медът с куркума укрепва и затопля тялото. Той е ценен източник на енергия, подкрепя ни в периода на умствено и физическо изтощение. Подпомага храносмилателната система, почиства черния дроб и ускорява метаболизма. Комбинацията от двете съставки засилва антипатогенния ефект. Заедно те ефективно противодействат на всички гъбични и бактериални щамове.

Как да си направим естествен антибиотик

 1 кг мед (буркан от 0,72 л)

 4 до 5 чаени лъжички смляна куркума

 Комбинирайте меда с куркума и разбъркайте, докато се образува хомогенна маса. Най-лесният начин да направите това е с пресен, течен мед. Първо вземам няколко супени лъжици мед от буркана, за да освободя място за куркумата и я разбърквам свободно. Медът с куркума все още остава мед и кристализира. Такава смес има тенденция да утаява няколко мг чист мед на дъното на буркана, а към върха да е по-леката фракция от прахообразната куркума . Това не променя факта, че 99% от сместа ще се смеси в хомогенна маса. Това е естествен процес.