Разследват случая с бития футболист от „Славата“

Разследват случая с бития футболист от „Славата“

Полицията разследва случая с бития футболист на „Струмска слава“.

Грозният инцидент стана на 4 октомври, около обяд в заведение за бързо хранене в  пернишкия квартал „Изток“. Според органите на реда, там е възникнала свада от личен характер между трима непълнолетни младежи. В резултат от нея е пострадал 17 – годишния Борислав Никифоров, на който е причинена лека телесна повреда. 

По случая незабавно е  започната полицейска проверка във Второ – РУ Перник. Извършителите на хулиганската проява са установени . Полицейската проверка по случая продължава , под надзора на Районна прокуратура – Перник, гласи официалната информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Припомняме, че от „Струмска слава“ обявиха, че атаката е извършена от фенове на „Миньор“, които искали да си отмъстят на Никифоров заради предателството му да премине в съседния град. От фен клуба на жълто-черните категорично заявиха, че това не отговаря на истината, а изпълнителният директор на Миньор (Перник) Велизар Димитров заяви, че категорично осъжда всякаква форма на насилие  – било то и в най-лекия й вид, но според информацията, която той е получил от органите на реда, става въпрос за битов инцидент, за удряне на няколко шамара и нищо повече. Колкото до предателство на Борислав към Миньор, това също не отговаряло на истината, тъй като младежът бил освободен от Миньор, защото не е доказал качествата си, докато е бил в отбора. Не му е предложен договор и се е стигнало до раздялата с него. Защото случаят с Борислав наистина няма нищо с футбола, казва Димитров. „Вражда между нас и Струмска слава няма, защото разликата е огромна. Ние се съревноваваме с големите отбори и сме в съвсем друга вселена. Приятел съм с техния президент от 25 години, но нека неговите колеги обърнат внимание на своята игра и представянето на отбора си. Пожелавам им успех занапред!“ допълва още изпълнителният директор на „Миньор“ пред сайта Блиц.бг