19 паралелки в училища в пернишко са под карантина, областта навлезе в тъмночервената зона на ковид картата на България

19 паралелки в училища в пернишко са под карантина, областта навлезе в тъмночервената зона на ковид картата на България

Ситуацията в област Перник се усложнява сериозно с всеки изминал ден. Това информира ВрИД директорът на Регионалната здравна инспекция в Перник д-р Стела Димитрова. Според нея, от вторник пернишка област е влязла вече в тъмночервената зона на ковид картата на България.

„Ще изчакаме да видим как ще вървят нещата вторник и сряда и ще настоявам пред областния управител на Перник- д-р Василев, в четвъртък да свикаме Областния щаб за борба с коронаваруса. На него трябва да обсъдим ситуацията и да предприемем спешни  мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.  Тревожното е, че се увеличават случаите на заразени с коронавирус деца в детските градини и в училищата в областта. До 4 октомври в региона са карантинирани 18 паралелки в училищата

 В Трън обявихме под карантина детската градина, в Брезник имаме една група от детската градина под карантина. В Радомир има една учителка под карантина и 1 група от детската градина и 2 групи са под карантина в детски градини в Перник. От училищата в Трън имаме 1 дете от осми клас и 1 от шести клас. Останалите 17 класа, които са под карантина, са в училища в Перник. На заседанието на щаба в четвъртък ще обсъдим ситуацията заедно с началника на РУ на МОН Ваня Коконова и ще вземем решения в посока налагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса”, заяви д-р Димитрова.