Пребиха футболист на „Струмска слава“

Пребиха футболист на „Струмска слава“

Нападателят на радомирския футболен тим „Струмска слава“ Борислав Никифоров е бил пребит от фенове на „Миньор“ (Перник) в часовете преди двубоя от Втора лига между двата отбора в миньорския град. Наставникът  на състава от Радомир Владимир Димитров призна, че е силно притеснен за здравето на своите футболисти.“Много неприятен инцидент, страхувам се за здравето на момчетата. Имам шест-седем момчета, които се оказаха излишни за „Миньор“ и ги взех в моя отбор. Борислав е един от тях. Добре знаем каква опасност има, затова гледаме да тръгваме заедно за подобен мач в Перник. Побоят е станал в заведение, където нашето момче влиза да си купи нещо. Става дума за фенове на „Миньор“ – с фланелки, шалове, стоя зад думите си. Преди два месеца се случи същото. Това е действителността“, заяви мрачно Владимир Димитров.

Треньорът е убеден, че нападателите са били точно фенове на пернишкия клуб, тъй като Борислав ги познавал лично. Той живее в Перник, учи в Перник и 10 години е бил футболист от школата на „Миньор“. „Истинската причина за нападението е, че минава да играе за противниковия лагер и един вид той за тях е предател“, казва  още Димитров.

С хематом на главата и разбита уста Борислав Никифоров се появява пред треньора си за предстоящия мач. В това състояние той няма как да участва в мача. Пращат го в болница за скенер. Здравето на футболистие е по важно от един мач, коментира треньорът на Славата.

„Направен му е скенер и му е препоръчана почивка. Това се случва за втори път. Първият случай е бил по-драматичен, защото е бил пребит пред дома ни. Тогава се прибра с кръвоизлив в окото, но ми даде различно обяснение”, разказа бащата на футболиста.