Мостът в трънския квартал „Мурговица” е почти готов

Мостът в трънския квартал „Мурговица” е почти готов

Приключват строителните дейности по изграждането на моста в трънския квартал „Мурговица”. Това информира кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Така изглеждаше в началото на август новоизграждащият се мост в кв.“Муртовица“ в Трън

„Имахме няколко прекъсвания по строителните дейности на моста, тъй като през пролетта имаше обилни валежи и нивото на река Ерма беше твърде високо. Затова се наложи да спрем временно обекта, защото при високи води е невъзможно да се работи. Излязоха и някои  допълнителни трудности на обекта- съоръжения на ЧЕЗ, които се оказа, че трябва да бъдат преместени. Става въпрос за стълбове, които се наложи да бъдат преместени на друго място. Това също ни забави поне с двадесетина дни. Но всички затруднения бяха преодолени и през август и септември фирмата работи ударно на обекта. Определените средства, които ни бяха отпуснати от Министерски съвет, са обвързани с проектиране и със СМР. Така че нямаме притеснения, че няма да ни стигнат предоставените ни пари за изграждането на моста. Това, което коментирахме с фирмата, има си предвиден някакъв процент непредвидени разходи в СМР, така че нямаме притеснение, че няма да ни достигнат средствата”, заяви Цветкова.

Министерски съвет отпусна 1 700 000 лева за реконструкцията на моста в трънския квартал “Мурговица”, който буквално беше отнесен през януари тази години от придошлите води на река Ерма.