ГЕРБ Перник: Правителството рискува не само живота и здравето на жителите на област Перник, но и на цяла Югозападна България

ГЕРБ Перник: Правителството рискува не само живота и здравето на жителите на област Перник, но и на цяла Югозападна България

„Грози ни нова криза и тя ще е много по-сериозна от всичко, което се случва в последните няколко месеца, свързано с пътищата.  И за това отговорност ще трябва да носи правителството”. Това заяви днес на нарочна пресконференция областният координатор на ПП ГЕРБ в Перник Емил Костадинов.

Той изрази загрижеността си, че на прага на зимата, фирмите, които са ангажирани със зимното поддържане на републиканската пътна мрежа нямат никаква подготовка.”По това време сме свикнали по автомагистралите Люлин и Струма да виждаме складирани инертни материали, сол и техника, готова да реагира при необходимост. Това е задължение на МРРБ, но то не го изпълнява. Има сериозна опасност при едно рязко влошаване на времето хората да бъдат блокирани на пътя.  Причината е не само в липсата на материали и техника, но и на хора. Едва ли някой ще се съгласи да работи, при положение, че няма сигурност, че ще си получи полагащата му се заплатата”, заяви Емил Костадинов. 

„Проблемът с довършването на рехабилитацията на пътя Перник-София, в отсечката Владая –Драгичево има шанс да се разреши, благодарение на усилията на кметовете на Перник, Драгичево, Рударци и Кладница. Те бяха принудени да оставят задълженията си и да се изявяват във функцията на областен управител. Причината бе, че над месец от страна на областната управа нямаше никаква ангажираност по този сериозен проблем. За съжаление не на областната управа, която по закон трябва да е връзката на общините с държавната власт. Това наложи кметът на  Перник и на трите населени места- Драгичево, Рударци и Кладница да се заемат с решаването на проблема и има реален шанс той наистина да бъде решен. Надявам се министър Комитова да спази поетия ангажимент и до средата на октомври отсечката да бъде готова. За съжаление, проблемът с пътя за Кладница не е решен. Какво ще правят жителите на Кладница без републикански път. Цялата тежест ще падне отново върху община Перник, за да поддържа общинския път, който и без това е в лошо състояние”. Това становище изрази Денислав Захариев. Той също изрази безпокойствието си относно подготовката за зимното поддържане. „През нощта вече температурите падат сериозно. Не е изключено през октомври да падне и сняг. Ще стане така, че хората да не могат да се приберат по домовете си от работа. В момента правителството рискува живота и здравето не само на жителите на област Перник, но и на жителите на цяла Югозападна България, които пътуват непрекъснато към столицата”, обобщи Денислав Захариев.