Пуснаха движението по пътя за Кръстова гора

Пуснаха движението по пътя за Кръстова гора

    От  1 октомври е пуснато движението по третокласния път  Югово – Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора. Трафикът се пуска с временна организация и работата по трасето продължава с довършителни дейности – попълване на банкети, полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

   31 км участък от Югово до границата с област Смолян е с нова асфалтобетоновата настилка, ремонтирани съоръжения, укрепени и обезопасени скатовете, подобрено отводняване.

  Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

 Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.